Hoe zorg ik voor geestelijk vermaak

Border Collies zijn speciale honden. Ik zeg altijd, het zijn twee honden in 1 verpakking.

Aan de ene kant zijn het erg lieve, aanhankelijke honden, aan de andere kant zijn het hele slimme honden, die een speciale aanpak vragen.
Doordat ze zo slim zijn leren ze snel, ze leren dus ook snel verkeerd gedrag aan, als je er even geen erg in hebt.
Auto’s en fietsen opjagen, schaduw jagen en kinderen omsingelen en happen, hard blaffen en onrustig gedrag in huis. Het is er maar zo voordat je er erg in hebt.
Als je het eerste levensjaar van je hond flink tijd investeert in het trainen van je Border Collie, dan zal je daar jarenlang profijt van hebben.

In mijn Faceboekgroep “Border Collie pup opvoeden On the Road-Again” vind je onder de knop Gidsen in de groep veel informatie over verschillende denkspelletjes. Denkspelletjes die je kunt kopen, maar ook staan er leuke spelletjes, die je heel makkelijk zelf kunt maken.
Tot je hond een half jaar oud is, kun je jouw jonge Border Collie met denkspelletjes goed kunnen vermaken.

Vanaf 9 weken oud.
Border Collie’s vinden het superleuk om met hun baasje samen te gaan speuren. Je kunt dit speuren al op erg jonge leeftijd (vanaf 9 weken) doen. Bij het speuren komt er een stofje in de hersenen vrij, die honden rustig maakt. Speuren vraagt concentratie, dus is het geestelijk belastend, iets wat Border Collie’s nodig hebben.
Kijk op de pagina trainingen voor meer informatie.

Vanaf een half jaar oud.
Vanaf deze leeftijd kun je bepaalde hondensporten gaan doen. Alleen hondensporten, die de gewrichten niet teveel belasten zijn hiervoor geschikt.

Vanaf 6 maanden oud kun je de volgende hondensporten rustig aan gaan beginnen: Hoopers, Treibbal, of Obedience of G&G.

Als je hond 1 jaar oud is.
Vanaf deze leeftijd kun je de volgende hondensporten gaan doen: Schapendrijven, Frisbee gooien bij een officiële hondenschool, Flyball, Agility (behendigheid).
Dit zijn hoog risico sporten, dus laat je goed informeren, hoe je jouw hond dit kunt aanleren. Ga niet zelf proberen, voorkom blessures bij je hond!