Hoe zorg ik voor geestelijk vermaak bij mijn Border Collie?

Border Collies zijn speciale honden. Ik zeg altijd, het zijn twee honden in 1 verpakking.

Aan de ene kant zijn het erg lieve, aanhankelijke honden, aan de andere kant zijn het hele slimme honden, die een speciale aanpak vragen.
Doordat ze zo slim zijn leren ze snel, ze leren dus ook snel verkeerd gedrag aan, als je er even geen erg in hebt.
Als je het eerste levensjaar van je hond flink tijd investeert in het trainen van je Border Collie, dan zul je daar jarenlang profijt van hebben.
Elke dag 2 x 5 a 10 minuten denkspelletjes oefenen met je hond is voldoende.
Onderschat dit niet, want dan gaat jou lieve puppie zelf werk zoeken en dat is meestal iets wat JIJ niet wilt zien. Auto’s en fietsen opjagen, kinderen omsingelen en happen, hard blaffen en onrustig gedrag in huis. Het is er maar zo voordat je er erg in hebt.

In mijn Faceboekgroep “Border Collie pup opvoeden On the Road-Again” vind je onder de knop Gidsen in de groep veel informatie over verschillende denkspelletjes. Denkspelletjes die je kunt kopen, die je heel makkelijk zelf kunt maken.
Tot je hond een half jaar oud is kun je jouw jonge Border Collie met denkspelletjes goed kunnen vermaken.

Vanaf een half jaar oud, kun je met jouw jonge hond bepaalde hondensporten gaan doen. Alleen hondensporten, die de gewrichten niet teveel belasten zijn hiervoor geschikt.

Vanaf 6 maanden oud kun je de volgende hondensporten rustig aan gaan beginnen: Hoopers, Treibbal, of Obedience of G&G.

Vanaf dat je hond 1 jaar oud is kun je de volgende hondensporten gaan doen: Schapendrijven, Frisbee gooien bij een officiële hondenschool, Flyball, Agility (behendigheid).
Dit zijn hoog risico sporten, dus laat je goed informeren, hoe je jouw hond dit kunt aanleren. Ga niet zelf proberen, voorkom blessures bij je hond!