Puppyvoer. Beloningsbrokjes, Botjes of kluifjes

Puppyvoer.
Wat geef ik mijn nieuwe pup te eten?
Stel deze vraag aan de fokker van jouw puppy.
Geef de eerste tijd hetzelfde voer dat jouw puppy bij de fokker al kreeg.
Jouw puppy moet de eerste dagen aan zoveel nieuwe dingetjes wennen, dat je het beste niet van voer kunt gaan veranderen.
Mocht de fokker een voersoort geven, wat niet jouw keuze zou zijn, verander het voer dan pas, als je puppy al een paar weken bij jou in huis woont.

Beloningsbrokjes
Kies voor een beloningsbrokje, wat je puppy erg lekker vind.
Alleen dan blijft je puppy gemotiveerd om samen met jou te trainen.
Ga samen naar een dierenwinkel en laat je puppy zelf uitzoeken. Let op: pas de hoeveelheid voer aan, als je daarnaast ook beloningsbrokjes gaat geven. Dit om te voorkomen dat je puppy overgewicht krijgt. Er zijn mensen die het eigen voer geven als beloning, maar dat heeft niet zo mijn voorkeur.
Als je jouw puppy met een extra lekker brokje beloond, dan blijft de motivatie hoog tijdens de training, ook als je een keer een moeilijke oefening traint, zoals blijven zitten voor de foto.

Botjes of kluifjes.
Het is goed om je puppy te leren te kluiven op botjes. Zo kun je jouw puppy ook meteen afleiden, als hij besluit je meubels te testen met zijn scherpe tandjes.
Wees duidelijk, maar blijf rustig!
Wordt niet boos op je puppy, maar zeg duidelijk Nee, dit mag je niet, zoals kluiven op de tafelpoot, en geef je pup dan iets waarop hij wel mag kluiven. Zeg dan braaffff, zodat je puppy snel begrijpt waarop hij wel en niet mag bijten.
Kluiven is verder goed tegen de groei van tandsteen.
En kluiven zorgt voor rust bij je puppy.

Wat voor soort botjes of kluifjes mag ik geven?
Dat is een lastige vraag om te beantwoorden.
Er is zoveel keuze, dat je in de dierenwinkel moet kijken wat de keuze is van jouw puppy. Wat vind jouw puppy op dat moment lekker?
Mijn enige advies gaat over veiligheid.
Koop een botje of kluifje, groot genoeg, dat je puppy het niet in 1 keer in kan slikken.
Dus groot genoeg dat hij er een flinke kluif aan heeft, maar wel in proportie dat hij het botje tussen zijn voorpoten vast kan houden.
Kluifjes kunnen nog wel eens vettig zijn, dus let op dat je puppy niet het hele kluifje in 1 keer totaal op eet. Want dan zou hij wel eens dunne poep kunnen krijgen.