Zindelijkheid trainen

Om je puppy zindelijk te krijgen, is veel geduld, rust en doorzettingsvermogen nodig.
Sommige puppy’s zijn al vrij snel zindelijk en bij andere honden kan het wel tot een half jaar duren, voordat ze door hebben, dat het prettiger is om alles buiten te doen.

Algemene tip is, maak een schema.
> 4 keer per dag ga je kort wandelen met je puppy. Max. 5 a 10 minuten per keer. Hoe ouder je puppy wordt, hoe meer tijd je met je hond kunt gaan wandelen. Maar bouw het rustig aan op.
Deze korte wandelingetjes doe je op vaste tijden, want dit worden later de tijdstippen waarop je met jouw hond elke dag buiten gaat wandelen.
> Verder ga je elke keer met je puppy naar buiten, als hij net wakker wordt, als hij heeft gegeten en als hij onrustig wordt. Dit zijn korte uitjes, alleen erop gericht om je puppy te laten plassen en poepen.

Soms ben je een tijd met je puppy buiten geweest voor een wandeling. Je puppy heeft nog niks gedaan. Hij komt dan thuis en gaat in huis zitten plassen. Mensen denken soms dat puppy’s dat doen om te pesten, maar dat is niet zo.
Puppy’s, met name hele jonge hondjes, vinden het buiten best spannend. Allemaal nieuwe geluiden, nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen. Ze kunnen de rust nog niet vinden om te gaan plassen of poepen. Dan komen ze weer thuis, waar het bekend is, als ze erachter komen, OEPS, ik moet nog plassen of poepen.
Mijn tip, houd je jas even aan, wordt je puppy thuis onrustig, draai je om een ga weer even kort met je hondje naar buiten, zodat hij buiten poept of plast.

Elke plas of poep buiten beloon je vrolijk. Goedzooooo
Elke plas of poep binnen bestraf je niet, Nooit!

Jouw puppy moet nog leren waar hij moet poepen of plassen en dat hij nog in je huis poept of plast, betekend alleen maar dat jij, als baasje, de signalen van jouw puppy nog niet goed hebt gelezen.
Straffen voor onzindelijk gedrag geeft een breuk in het vertrouwen tussen jou en je puppy, niet doen dus!